Τις ελπίδες τους στην ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων που έχει πιάσει «πάτο» εναποθέτουν οι τραπεζίτες προκειμένου να μειωθούν οι προβλέψεις των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μ. Σάλλας σε συνέντευξη που έδωσε χθες προέβλεψε ότι τα κόκκινα δάνεια της τράπεζας θα μειωθούν το 2018 κάτω από το 17% του συνολικού χαρτοφυλακίου χορηγήσεων

Ο κ. Σάλλας εκτίμησε ότι η υποχώρηση στις τιμές του real estate, που επηρέασε τις εγγυήσεις των δανείων και συνέβαλε στην εκτίναξη των προβλέψεων πέρυσι, έχει φτάσει στο τέλος της. «Δεν βλέπω περαιτέρω πτώση τιμών στην ελληνική αγορά real estate. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι κρίσιμη και θα οδηγήσει σε βελτίωση», τόνισε. Ωστόσο, προέβλεψε ότι η πλήρης άρση των capital controls και η επιστροφή μεγάλου μέρους των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα θα χρειαστεί χρόνο.

Η Πειραιώς θα αποχωρήσει από τις δραστηριότητές της στην Κύπρο ως τα μέσα τους καλοκαιριού, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Πειραιώς.

Χρηματοδότηση μικρομεσαίων και ελεύθερων επαγγελματιών

Νέο πακέτο το «Πειραιώς Επιχειρείν 360ο» ανακοίνωσε η τράπεζα με στόχο να υποστηρίξει τις ΜΜΕ και τους επαγγελματίες που θα εντάξουν τα επενδυτικά τους σχέδια στις δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «το πακέτο αυτό δίνει τη δυνατότητα πέντε επιλογών για τον επιχειρηματία:

1. Ανάπτυξη της επιχείρησης με ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία, κάνοντας χρήση τόσο της ρευστότητας του ομίλου Πειραιώς, όσο και των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, σε συνδυασμό με το ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης των ταμειακών ροών κατά την υλοποίηση της επένδυσης. Mέσω της υπηρεσίας αυτής και χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για τους πελάτες, προσφέρεται παρακολούθηση της συνάφειας των δαπανών με τα τεχνικά παραρτήματα της επένδυσης, επιβεβαιώνεται η επιλεξιμότητα και η ορθή εξόφληση των παραστατικών και ενημερώνονται οι πελάτες της τράπεζας για τυχόν ασυμβατότητες μεταξύ της έγκρισης της επένδυσης και τυχόν τροποποιήσεις.

2. Διαχείριση των καθημερινών συναλλαγών για τις εισπράξεις και τις πληρωμές στην επιχείρηση.

3. Ενίσχυση της επιχείρησης, μέσω συμβουλευτικών υπηρεσιών, για τη σύνταξη του επενδυτικού φακέλου μέσα από τη θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς Εξέλιξη ΑΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη.

4. Εξασφάλιση της επιχείρησης, μέσω εξειδικευμένων ασφαλιστικών καλύψεων.

5. Διαμόρφωση ανταγωνιστικότερων συνθηκών για την επιχείρηση, μέσω της ένταξής της στο yellowday, τη νέα πρωτοποριακή online υπηρεσία προσφορών του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020 που έχουν ήδη ανακοινωθεί, αφορούν στην:

Ενίσχυση τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές.

Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και νεοφυής επιχειρηματικότητα.

πηγή:b2green.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *