Σε μειώσεις κατά 10% των επαγγελματικών της τιμολογίων προχωρά η ΔΕΗ, προκειμένου να βελτιώσει την εισπραξιμότητά της και να συγκρατήσει τις εκροές πελατών προς τον ανταγωνισμό. Η μείωση, που αφορά μόνο τους συνεπείς πελάτες όλων των κατηγοριών (εμπορικά, καταστήματα, γραφεία, κλπ), εγκρίθηκε την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 από το ΔΣ της εταιρείας.

Η κίνηση καθίσταται μονόδρομος για τη ΔΕΗ καθώς έχει χάσει μερίδιο 5% στη λιανική και αφετέρου επειδή τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν φτάσει τα 2,2 δισ. Ευρώ.

Οι μειώσεις αφορούν στα επαγγελματικά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της Χαμηλής και Μέσης Τάσης και αφορούν στους συνεπείς καταναλωτές, ακόμη και αν αυτοί δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, αλλά αποπληρώνουν κανονικά τις δόσεις.

Το ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (3/2) στο ΥΠΕΝ μεταξύ του υπουργού, Πάνου Σκουρλέτη, του προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργου Καββαθά και του προέδρου της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη.

Η ΓΣΕΒΕΕ έθεσε στο τραπέζι το ζήτημα των αποκοπών και ειδικότερα της τροποποίησης των όρων ρύθμισης οφειλών ή επανασύνδεσης προς την κατεύθυνση της περαιτέρω διευκόλυνσης των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων με συνδέσεις Χαμηλής και Μέσης Τάσης, αναφορικά με το ύψος της προκαταβολής και τον αριθμό των δόσεων. Επίσης, κατέθεσε τις θέσεις της για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», όπως και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την ομαλή λειτουργία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΔΕΗ θα εξεταστούν και θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες στα ζητήματα αποκοπών και επανασυνδέσεων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος επικρότησε, παράλληλα, την απόφαση της διοίκησης της Επιχείρησης για την παροχή εκπτώσεων στους συνεπείς επαγγελματικούς καταναλωτές.

Στο ζήτημα του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», διαπιστώθηκαν παραπλήσιες προσεγγίσεις για πλευρές του τρόπου με τον οποίο μπορεί να δομηθεί το νέο πρόγραμμα, το οποίο αυτή την περίοδο μελετάται και διαμορφώνεται από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΝ σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

Ο κ. Παναγιωτάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της ΔΕΗ να αλλάξει την κατάσταση στο ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και στηλίτευσε την στάση εκείνων που μπορούν, αλλά δεν θέλουν να είναι συνεπείς στην κάλυψη των υποχρεώσεών τους. Επίσης, κάλεσε τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις οφειλές τους, αντιλαμβανόμενοι την προσπάθεια της ΔΕΗ.

Πηγή: econews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *