Στη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών προχωρεί ο δήμος Περιστερίου, λαμβάνοντας υπόψη τους στόχους του τοπικού σχεδίου αλλά και απαιτήσεις και στόχους της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Η δράση αυτή, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα συμβάλλει στη μείωση των απορριμμάτων προς διάθεση στο ΧΥΤΑ και σε γενικότερη περιβαλλοντική και οικονομική ωφέλεια.

Ειδικότερα, η ΕΠΤΑ Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων ολοκλήρωσε μελέτη οργάνωσης και εφαρμογής της χωριστής συλλογής υπολειμμάτων τροφών σύμφωνα με την οποία η διάθεση των καφέ κάδων μπορεί να ξεκινήσει άμεσα τους επόμενους μήνες. Στους καφέ κάδους θα συλλέγονται υπολείμματα μαγειρεμένου φαγητού ή ωμών τροφίμων (φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρια, ζυμαρικά, κλπ.). Το υλικό στη συνέχεια θα οδηγείται προς κομποστοποίηση και θα παράγεται εδαφοβελτιωτικό (κόμποστ) υψηλής ποιότητας, το οποίο θα αξιοποιηθεί από το Δήμο και τους δημότες ως λίπασμα σε πάρκα, κήπους και καλλιέργειες.

Σε πρώτη φάση η χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών θα εφαρμοστεί σε μεγάλους παραγωγούς του Δήμου (βιομηχανίες, εργαστήρια-παρασκευαστήρια, κλπ.) καθώς και στις λαϊκές αγορές. Σε δεύτερη φάση το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε επιλεγμένες επιχειρήσεις εστίασης και υπεραγορές τροφίμων ενώ μελλοντικά θα επεκταθεί ώστε να εξυπηρετήσει τους οικιακούς χρήστες του Δήμου Περιστερίου.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Περιστερίου είναι ο πρώτος Δήμος της Π.Ε. Δυτικού Τομέα που ξεκινά δράση χωριστής συλλογής υπολειμμάτων τροφών.

πηγή:greenagenda.g

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *