Δασικών χαρτών συνέχεια. Με τους δασικούς χάρτες στην Πέλλα και την Καβάλα ξεκινά σήμερα η δεύτερη μεγάλη ομάδα αναρτήσεων δασικών χαρτών, ενώ θα ακολουθήσουν στις 10 Νοεμβρίου δασικοί χάρτες στη Θεσπρωτία και την Ξάνθη. Μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Περιβάλλοντος θα ανακοινώσει και την ανάρτηση ορισμένων από τους δασικούς χάρτες της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος, σε ανάρτηση τίθενται οι δασικοί χάρτες της υπόλοιπης Πέλλας (πλην του δήμου Έδεσσας, που έχει ήδη αναρτηθεί) καθώς και ο δήμος Παγγαίου και το υπόλοιπο του δήμου Καβάλας (μέρος είχε αναρτηθεί στην προηγούμενη φάση). Οι κάτοχοι ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στις συγκεκριμένες περιοχές πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική εφαρμογή της Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση (στη διεύθυνση www.ktimanet.gr) για να ελέγξουν το χαρακτήρα της έκτασής τους και, αν διαφωνούν, να υποβάλλουν αντιρρήσεις (για τις απλές περιπτώσεις υπάρχει η διαδικασία της αίτησης διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος, που γίνεται μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Δασών). Η ανάρτηση -και η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων- λήγει στις 26 Φεβρουαρίου 2018 (για τους κατοίκους εξωτερικού στις 19 Μαρτίου 2018).

Όσον αφορά στις υπόλοιπες περιοχές, το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα των αναρτήσεων:

  • Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017: 1) Θεσπρωτίας, 2) Ξάνθης
  • Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017: 1) Αρκαδίας
  • Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017: 1) Φλώρινας, 2) Λέσβου
  • Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017: 1) Καβάλας (το νησί της Θάσου), 2) Κιλκίς
  • Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017: 1) Χανίων, 2) Σερρών
  • Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017: 1) Ζακύνθου

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 θα αναρτηθεί κομμάτι του ήδη κυρωμένου χάρτη της Σαντορίνης, μόνο όσον αφορά τις χορτολιβαδικές εκτάσεις. Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα αναρτήσεων των δασικών χαρτών στις περιοχές αρμοδιότητας των Διευθύνσεων Δασών Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Ημαθίας, Καρδίτσας, Σερρών, Τρικάλων, Χίου, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Μαγνησίας και Πειραιά. Στις περιοχές αυτές οι υπηρεσίες του υπουργείου δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει την απαραίτητη προεργασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *