Σε εννέα ανέρχονται μέχρι στιγμής τα πιστοποιητικά που το Δημόσιο μπορεί να παρέχει στους πολίτες με ένα απλό κλικ στον υπολογιστή τους.

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, όσοι έχουν ήδη κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, μπορούν να αποκτούν χωρίς πρόσθετες διαδικασίες πρόσβαση στις υπηρεσίες της Κεντρικής Διαδικτυακής Πύλης της δημόσιας διοίκησης, ΕΡΜΗΣ (www.ermis.gov.gr), και να παραλαμβάνουν τα εννέα αυτά πιστοποιητικά μέσω του υπολογιστή τους.

Είναι μία υπηρεσία που εξυπηρετεί και τους Έλληνες του εξωτερικού οι οποίοι, όπως και οι υπόλοιποι, με αυτό τον τρόπο αποφεύγουν τη χρονοβόρα διαδικασία ταυτοποίησης μέσω φυσικής παρουσίας στα ΚΕΠ.

Στην Πύλη αναφέρονται ως «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – Άμεση παραλαβή αποτελέσματος» ή «Κατηγορίας 02» και είναι απευθείας προσβάσιμες .

 

 

Οι εννέα υπηρεσίες- πιστοποιητικά που μπορείτε να βγάλετε με ένα απλό κλικ από τον υπολογιστή σας είναι οι εξής:

1. Απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ΙΚΑ

2. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γάμου (Ειδικό Ληξιαρχείο)

3. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γέννησης (Ειδικό Ληξιαρχείο)

4. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης θανάτου (Ειδικό Ληξιαρχείο)

5. Χορήγηση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας (για επιχειρήσεις – εργοδότες)

6. Χορήγηση βεβαίωσης γέννησης (Εθνικό Δημοτολόγιο)

7. Χορήγηση βεβαίωσης ιθαγένειας (Εθνικό Δημοτολόγιο)

8. Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης για ΟΓΑ (Εθνικό Δημοτολόγιο)

9. Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης (Εθνικό Δημοτολόγιο)

Επισημαίνεται ότι το έγγραφο αυτό ο πολίτης μπορεί να το εκτυπώσει  και να το χρησιμοποιήσει στις συναλλαγές του με τη δημόσια διοίκηση, σύμφωνα με το άρθρο 13 του ν. 4325/2015 (ΦΕΚ 47 /Α΄/11.05.2015).

Τα ηλεκτρονικά έγγραφα της συγκεκριμένης κατηγορίας φέρουν στο κάτω μέρος τους ένα μοναδικό «Κωδικό Επαλήθευσης» προκειμένου να μπορούν να επαληθευτούν από οποιονδήποτε αποδέκτη μέσω του μηχανισμού ελέγχου εγκυρότητας εγγράφων που παρέχει η Πύλη «ΕΡΜΗΣ». Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, απαιτείται υποχρεωτικά να έχει προηγηθεί η σύνδεσή του στην Πύλη «ΕΡΜΗΣ».

michanikos-online.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *