Ο ΣΤΥΕ σε ανακοίνωση του υπογράμμισε ότι «ο τεχνικός κόσμος παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις διαδικασίες για επανεκκίνηση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων». Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Ύστερα από πολλά χρόνια αναβολών και καθυστερήσεων, χρονικό διάστημα στο οποίο συνεχίζονταν η είσπραξη διοδίων από τους πολίτες υπέρ τραπεζών και  μεγαλοεργολάβων για τη διέλευση από επικίνδυνα τμήματα του οδικού δικτύου, σήμερα διαφαίνεται ότι βρισκόμαστε στο κομβικό σημείο επανέναρξης.

Τα μεγάλα οδικά έργα είναι προϋπόθεση ανάπτυξης και εσωτερικής ενσωμάτωσης και διασύνδεσης και πρέπει να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο εθνικού και περιφερειακού αναπτυξιακού σχεδιασμού και  προγραμματισμού προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας. Οι τεχνικές Α.Ε του δημοσίου που δραστηριοποιούνται στα σχετικά αντικείμενα μπορούν να συνεισφέρουν αποτελεσματικά στην παραγωγή ποιοτικών έργων, με καλή σχέση ποιότητας/κόστους και με σεβασμό στο περιβάλλον και στις τοπικές κοινωνίες. Η κατασκευή των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων θα τονώσει την απασχόληση στο ρημαγμένο τεχνικό κλάδο. Καλούμε τους αναδόχους- εργοδότες του κλάδου να τηρήσουν την Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να προσέλθουν για υπογραφή νέας ΕΚΣΣΕ.

Τα έργα δεν μπορούν να ολοκληρωθούν με τεχνικούς υπαλλήλους που θα αμείβονται με 500 ευρώ τον μήνα. Καλούμε τους αναδόχους- εργοδότες στην τήρηση των μέτρων Υγείας και
Ασφάλειας Εργασίας στα εργοτάξια. Καλούμε την Κυβέρνηση και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας να εκτελούν τακτικούς ελέγχους τόσο για περιπτώσεις ανασφάλιστης – μαύρης εργασίας, όσο για τήρηση των εργοδοτικών υποχρεώσεων προς στους εργαζομένους, όσο και για τήρηση των μέτρων ΥΑΕ. Ο ΣΤΥΕ θα παρακολουθεί εντατικά και θα παρεμβαίνει στις εξελίξεις στο ζήτημα της  κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *