Το αρχιτεκτονικό γραφείο ODA New York σχεδίασε μία οικιστική πρόταση για τα περίχωρα της λίμνης του Τορόντο που μοιάζει να ακολουθεί τον ήλιο, σαν ηλιοτρόπιο.

Το Νεοϋορκέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο ODA παρουσίασε ένα νέο οικιστικό project με ονομασία Bayside, μία πρόταση για την ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή της λίμνης στο Τορόντο.

Η μορφή σε σχήμα L των στοιβαγμένων κύβων έχει σχεδιαστεί ώστε να ανασηκώνει, να περιστρέφει και να δίνει κλίση στα διαμερίσματα ως ανταπόκριση στην τροχιά του ήλιου.

Ηγούμεθα μιας ήσυχης αλλά ανένδοτης επανάστασης ώστε να αντικατασταθεί το δόγμα της παραιτημένης και συμβιβασμένης αστικής ζωής με μία άλλη που εμπλουτίζει τον βίο μας» δηλώνει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ODA New York, ο Eran Chen.  «Έχουμε την δυνατότητα και οφείλουμε να επαναπροσεγγίσουμε την εξάρτηση μας από την έννοια του μεγάλου κουτιού, και αντίθετα με αυτήν να σχεδιάσουμε διαπερατά κτήρια κατοικιών που να μοιάζουν περισσότερο με αυτόνομες ιδιωτικές κατοικίες. Η αποκατάσταση της σχέσης μας με την φύση εντός των πλέον ιδιωτικών μας χώρων είναι κρισιμο στοιοχείο για την διατήρηση τόσο της σωματικής όσο και της ψυχολογικής μας ευημερίας.»

Πέρα από το κομμάτι των κατοικιών, το κτήριο διαθέτει μια μεγάλη κοινόχρηστη ταράτσα και πισίνα που βλέπει στην λίμνη. Οι γυάλινοι τοίχοι της ανοίγουν πλήρως, ενώνοντας το εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο. Το συγκρότημα διαθέτει επίσης βρεφονηπιακό σταθμό και 950 τ.μ. εμπορικών καταστημάτων στο ισόγειο.

Προς το παρόν το project αποτελεί πρόταση και δεν είναι σε φάση υλοποίησης.

πηγή:buildnet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *